Behandling av ofarliga hudförändringar med koldioxidlaser

Hem  /  Estetisk hudvård  /  Laser hudförändringar

Behandling av ofarliga hudförändringar med koldioxidlaser

Fraktionerad koldioxidlaser är en teknik som erbjuder en skonsam och precisionssäker metod för att ta bort ofarliga hudförändringar. Behandlingen använder en laserstråle som delas upp i små fraktioner, vilket gör att den kan tränga djupt in i huden och stimulera kollagenproduktionen samtidigt som den bevarar omgivande vävnad. Detta resulterar i snabbare läkning och minimala biverkningar.

Med en koldioxidlaser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Ingreppen kan för det mesta göras utan bedövning och eftervården är mindre omfattande än om man tar bort en hudförändring med skalpell.

Hur går en behandling till?

Laserstrålarna förångar hudförändringen och på platsen uppstår ett sår som läker efter några dagar, i de flesta fall utan att lämna något ärr. Huden blir röd efter behandlingen och några dagar senare bildas en skorpa. Sårskorpan faller av på egen hand efter 7-14 dagar. Efter en tid återfår huden sin normala hudton men exakt hur lång tid det tar är individuellt. Behandlingen går snabbt och upplevs för det mesta inte som smärtsam.

Hur många behandlingar behövs?

I de flesta fall räcker det med en behandling för att ta bort en hudförändring med laser, men i några fall kan det behövas flera behandlingar.

Vad kan behandlas?

Med fraktionerad koldioxidlaser tar vi bort en rad olika ofarliga hudförändringar så som t.ex hudflikar, seborroisk keratos, bindvävsknutor (fibrom), åldersvårtor eller små tagelknutor m.fl. Mörka, stora och platta leverfläckar kan ej behandlas med laser. Viktigt är att hudförändringen är bedömd som ofarlig av en av våra hudläkare före borttagning med laser.

Priser

1 st. fr.1.500 kr
2 st. fr.2.500 kr
3 st. fr.3.500 kr

OBS: Priset kan ändras pga storlek, komplicerad placering eller resurskrävande. Därför är alla priser ”från-priser”.

Om du är intresserad av en behandling kontaktar du enklast vår laserspecialist på mail: fahim@privatlakarna.se