Behandling av pigment med laser

Hem  /  Estetisk hudvård  /  Behandling av pigment med laser

Behandling av pigment med laser

Fläckar så som pigmentfläckar och solfläckar upplevs ofta kosmetiskt störande och man önskar ta bort dem. Med den senaste lasertekniken behandlar vi effektivt och enkelt sådana fläckar.

Vi inleder varje behandling med en hudkonsultation där vi tillsammans bestämmer vilken behandling som passar dig och din hud. Konsultation ingår i priset.

Fläckar i ansiktet och på kroppen uppstår lätt genetiskt eller på grund av solen. De kan även uppstå på grund av hormoner eller medicin, till exempel i samband med en graviditet. Solfläckar är ofarliga, men det finns en risk att de kan förknippas med hudförändringar som kan vara farliga. Därför är det viktigt att du får en konsultation på en läkarledd hudmottagning, som hos oss, innan din behandling.

Hur det fungerar

Genetiska faktorer, solen, hormoner eller medicinering kan orsaka pigmentfläckar. Lasern behandlar pigmentfläckar genom att skjuta ut ett ljus som skapar värme och gör att pigmenten ljusnar och blir mindre synliga. Med högre energi, större område och kortare pulsvaraktighet levererar vår laser från Cutera Excel V+ överlägsna resultat på kortare tid och färre behandlingar.

Behandlingsområden

+ Pigmentfläckar och pigmentförändringar
+ Solskador
+ Fräknar

Behandlingsprocess

  • Hudanalys och personlig plan: Under en noggrann hudkonsultation analyserar vi din hud och skapar en personlig behandlingsplan.
  • Rengöring av huden: Vid behandlingstillfället rengör vi huden för att säkerställa optimala förutsättningar.
  • Laserbehandling: Vi applicerar lasern med ett specialanpassat munstycke över det behandlingsområdet. Vår laser från Cutera Excel V+ har högre energi, större område och kortare pulsvaraktighet, vilket ger överlägsna resultat på kortare tid och färre sessioner.

Fördelar med Excel V+

  • Högre energinyivåer: Ger överlägsna resultat på kortare tid.
  • Kortare pulsvaraktighet: Ökar behandlingens effektivitet och minskar antalet sessioner.
  • Inbyggt kylningssystem: Ger en bekväm och säker upplevelse genom hela behandlingen.

Resultat och eftervård

  • Gradvisa förbättringar: Pigmentfläckarna ljusnar gradvis med varje behandling, och huden får en förnyad lyster.
  • Mjukare hud och ökad lyster: Efter varje session känns huden mjukare och mer vital.
  • Efterbehandling: Lätt rodnad och svullnad kan uppstå men försvinner vanligtvis inom några timmar till några dagar. Pigmentfläckar kan temporärt mörkna innan de bleknar. Undvik solexponering i minst 4 veckor efter behandlingen för optimala resultat.

Priser

Grundbehandling hela ansiktet 2.995 kr