Skleroterapi

Hem  /  Estetisk hudvård  /  Skleroterapi

Skleroterapi

Ytliga kärl på benen, ofta orsakade av ärftliga och hormonella faktorer, är vanliga särskilt bland kvinnor. Skleroterapi är en beprövad metod där ett läkemedel injiceras direkt i de blodkärl som behöver behandlas. Detta läkemedel framkallar en kontrollerad irritation på insidan av blodkärlet, vilket leder till att kärlväggarna pressas samman och ”klistras ihop”, vilket i sin tur resulterar i att kärlen försvinner helt.

Behandlingsmetoden

Skleroterapi involverar injektion av ett specifikt läkemedel direkt i de ytliga blodkärlen. Genom att inducera en kontrollerad irritation på insidan av kärlen pressas kärlväggarna samman och klistras ihop. Denna process leder till nedbrytning och gradvis försvinnande av det behandlade blodkärlet.

Antal behandlingar och dosering

För att uppnå bästa resultat krävs vanligtvis 1-3 behandlingar, beroende på det behandlingsområde som ska täckas. Varje session använder en maximal dos av det skleroserande medlet för att säkerställa effektiviteten. Rekommenderat intervall mellan behandlingarna är 1–4 veckor.

Smärtlindring och stödstrumpor

Själva behandlingen är relativt smärtfri, men man kan uppleva en stickande eller svidande känsla i det behandlade området. Efter varje session rekommenderar vi användning av stödstrumpor under 2 veckor för att stödja läkningsprocessen och minimera obehag.

Vem kan behandlas

Skleroterapi är en allmänt säker behandlingsmetod som kan utföras på de flesta, med undantag för gravida och ammande kvinnor.

Kontakta oss för konsultation

För ytterligare information eller för att boka en konsultation, vänligen kontakta oss på Privatläkarna. Vi är dedikerade till att skapa individuella behandlingsplaner för att möta dina behov och hjälpa dig uppnå vackrare och friskare ben.

Priser Skleroterapi

Kostnad efter bedömning