Kemisk peeling

Hem  /  Estetisk hudvård  /  Kemisk peeling

Kemisk peeling

Vi på Privatläkarnas hudmottagning har specialistutbildning på professionella kemiska peelingar från Neostrata.

Peelingarna är framtagna av hudläkare som är verksamma inom kosmetisk dermatologi USA och är vetenskapligt beprövade.

Du kan med kemisk peeling förbättra:

– Hudstruktur och lyster
– Pigmentförändringar
– Fina linjer och rynkor
– Acne och acneärr
– ”Grov” hud med öppna porer
– Åldersfläckar och solskador
– Ärr

En peelingbehandling hjälper din hud att förnya sig själv och regelbundna behandlingar ger en jämnare, spänstigare och mer motståndskraftig hud.

En NeoStrata behandling kan utföras med AHA-peeling eller Retinol Peeling. Dessa räknas båda som så kallade kemiska peelingar. Fördelarna med kemisk peeling är att de skonsamt avlägsnar de döda hudcellerna och sätter igång hudens nybildningsprocesser.

Hur många behandlingar behövs?
Vid första peelingen eller konsultationen går vi igenom hur många behandlingar vi rekommenderar för just dig. Antalet brukar variera mellan 1-6 st.

Hur går behandlingen till?
Området tvättas med två olika rengöringar. Huden penslas med en eller flera syror, som vi anpassar efter din hudtyp och dina behov. Syrorna får verka i 1-5 minuter, och ev penslar vi på ytterligare lager med syra. Efterbehandling med specialserum, fuktighetskräm och solskydd.

Behandlingen går att komplettera med olika masker.

Gör det ont?
Det kan sticka, klia, pirra, kännas hettande och strama i huden.

Vem kan behandlas?
Alla.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?
3-4 veckor.

Vilka områden kan behandlas?
Ansikte, hals, dekolletage, rygg och händer.

Finns det några risker med behandlingen?
Våra peelingar är effektiva men skonsamma. De utförs under noggrann kontroll av hudterapeut eller legitimerad sjuksköterska.

Att tänka på efter behandlingen:
Efter behandling kan man gå direkt tillbaka till arbetet, ingen återhämtningstid behövs.

Efter en AHA-peeling:
kan huden i enstaka fall fjälla i ett par dagar. Beroende på peeling-styrka och hudens tillstånd rekommenderar din behandlare vilka produkter du ska använda direkt efter behandlingen.

Efter en Retinol Peel:
Efter behandlingen börjar huden ofta fjälla efter 2-3 dagar och den kan vara extra känslig och få rodnad. Detta går över efter ca en vecka. I en del fall sker inte fjällning, behandlingen har dock samma goda effekt. Under veckan efter Retinol Peeling rekommenderas milda produkter med PHA som återfuktar och återställer huden.

Efter ca en veckas tid kan du fortsätta med dina ordinarie hudvårdsprodukter. Det är viktigt att fjällningen får ”sköta” sig själv, dvs pilla inte. Använd hög solskyddsfaktor.

För bästa resultat rekommenderar vi att börja med en serie peelingbehandlingar för att sedan fortsätta med underhållsbehandlingar på kliniken eller hemmapeeling. Kit för hemmabehandling säljs i vår shop.

Våra kemiska peelingar kan med fördel kombineras med andra estetiska behandlingar för att effektivisera behandlingsresultatet, t.ex IPL och thermage.

Priser

Kemisk Peeling ansikte 795 kr
Kemisk Peeling ansikte inkl guldmask 895 kr
Kemisk Peeling ansikte, hals, dekolletage inkl. guldmask 1.295 kr
Retinol Peel 1.495 kr