Ögonplastik

Hem  /  Estetisk hudvård  /  Ögonplastik

Ögonplastik

Önskar du ibland att du såg mindre trött ut? Flyter sminket ut istället för att sitta på plats? Begränsar huden runt ögonen rentav ditt synfält? Har du störande påsar under ögonen? Ögonplastik kan intressera dig som vill återskapa ett piggare uttryck runt ögonen.

Priser Ögonplastik

Övre ögonlocksplastik 20.000 kr
Nedre ögonlocksplastik 22.000 kr
Övre och nedre ögonlocksplastik 37.000 kr
Ögonbrynslyft 20.000 kr
Övre och nedre ögonlock & ögonbryn 50.000 kr
Konsultation med plastikkirurg 500 kr

När du bokar tid för en konsultation är det viktigt att du tänker genom vad du vill uppnå. Vid konsultation stämmer vi av dina förutsättningar och lägger en realistisk plan. I priset ingår operation och kontroller tills allt är läkt.

Inför operation

Vid konsultation inför ögonplastik utvärderas anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Ögonlocksplastik;
Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre som nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga. Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning.

Ögonbrynslyft;
Vid ett ögonbrynslyft avlägsnas en hudstrimma ovanför ögonbrynen och då kan ögonbrynets form och placering formges exakt. Vid operationen uppstår ett litet ärr som läggs i ögonbrynets övre kant.

Ingreppen är så gott som smärtfria och görs i lokalbedövning.

Vad händer efteråt?

Efter operationen får du vila en stund med kyla på ögonen och det fortsätter du med hemma i 1-2dagar för att motverka smärta och svullnad. Blåmärken är sällsynta. Efter läkning (5-7 dagar) avlägsnas stygnen och ögonlocken blir betydligt slätare. Du får en piggare blick och lättare att öppna ögonen så att synfältet förbättras. Operationens resultat kan bestå i många år; det individuella åldrandet som sådant påverkas inte av operationen.

Carolin Freccero

All vår ögonplastik utförs under lokalbedövning (du slipper sövas) av plastikkirurg Carolin Freccero som har drygt 25 års erfarenhet av rekonstruktiv plastikkirurgi från Universitetssjukhuset i Malmö.