Logga in med BankID
Telefontid 8.00-12.00

Riskgrupp – Vaccination Covid-19

Du som är;

  • listad hos oss,
  • är i ålder 18-59 år och
  • tillhör en riskgrupp där Folkhälsomyndigheten och Region Skåne bestämt att du har en sjukdom som innebär en ökad risk för att bli allvarligt sjuk i covid-19,

…..kommer inom 2-4 veckor att bli kontaktad av oss för tidsbokning av vaccination. Vilka som tillhör riskgrupp och ska vaccineras av sin vårdcentral bestäms av Region Skåne. Vi får listor skickade till oss på de som vi ska kontakta för vaccination. Finns du inte med på dessa listor är du hänvisad till vaccination i Fas 4 då massvaccination av åldersgrupp 18-59 år startar. Vid frågor beträffande riksgrupper hänvisas till Fokhälsomyndigheten och skåne.se. Det är inte personalen på vårdcentralen som gör dessa urval eller bedömningar. Vi ber er respektera processen och undvika att själva kontakta oss kring frågan då dessa samtal innebär att sjuka och vårdbehövande patienter inte kan komma fram i telefon.

Tack för ert samarbete!